Soft2Secure

Bagaimana untuk membuang virus chromesearch.today (Chrome Search)

Bagaimana untuk membuang virus chromesearch.today (Chrome Search)

Apabila bercakap tentang pengalaman melayari internet yang mengasyikkan, terdapat sejumlah perkhidmatan yang sedia memenuhi keperluan ini. Enjin carian dipercayai adalah contoh terbaik. Walaupun begitu, terdapat pelayar yang menjanjikan langit pada yang sama mengejar objektif yang tidak beretika. Portal “Chrome Search” di chromesearch.today, contohnya, menyebabkan pelbagai kesan tidak diingini walaupun pada pandangan pertama ia kelihatan sama seperti pembekal carian internet lain.

Satu daripada aspek penipuannya adalah kaedah pemasangan. Tidak seperti aplikasi biasa, PUP berkaitan menyelinap masuk ke dalam komputer melalui ‘bundling’. Ia bermaksud perisian sampah adalah sebahagian daripada rutin pemasangan oleh pelbagai klien pemasangan percuma. Pengguna mungkin berasa bertuah mendapat pemain media atau pemuat turun video ‘streaming’ percuma, hanya menyedari kemudian yang aplikasi ini datang bersama tetamu tidak diingini.

chromesearch.today

Apabila jangkitan masuk ke dalam hos, ia melakukan perkara-perkara yang aplikasi-aplikasi biasa tidak lakukan.Pertama sekali, ia memasukkan objek ‘rogue helper’ ke pelayar, termasuk Safari, tanpa meminta kebenaran daripada pengguna. Tiada dialog popup atau permintaan pengesahan bersama peringkat serangan ini. Kemudian, serangan ini membuat tugasan berjadual secara senyap yang memaksa sistem pengoperasian menghidupkan semula prosesnya sekiranya mangsa memadamkan entity menyusahkan secara manual. Binari berniat jahat ini juga akan muncul di senarai startup supaya ia diaktifkan setiap kali komputer dihidupkan.

Pengubahsuaian ini tidak diketahui oleh pengguna biasa. Jika begitu apakah yang dapat dilihat? Pelayar-pelayar yang dijalankan dalam sistem dijangkiti paling mendapat kesan. Tetapan lalai mereka seperti laman utama, enjin carian lalai dan tab baru dialihkan secara paksa kepada https://chromesearch.today/search?q=%s. Akibatnya, laman tidak diingini ini akan sentiasa muncul dan bukan pra-tetapan sebenar yang ditentukan oleh pengguna. Satu lagi kesan penting adalah berkaitan privasi mangsa. Virus chromesearch.today datang bersama sejenis komponen pengintipan menyasarkan penjejakan aktiviti-aktiviti mangsa di Internet. Data yang dituai termasuk laman-laman sesawang yang dilawati dan ditandakan, dan frasa carian yang dibuat. Butiran peribadi yang mudah dikenalpasti ini dihantar secara senyap kepada pelayan Arah dan Kawal untuk pemprosesan lanjutan oleh penjenayah siber.

Akhirnya, masalah menyusahkan ini menjadi gabungan kelecehan dan kompromi berkenaan maklumat peribadi mangsa. Untuk menghentikan senario ini daripada terus berjalan, pengguna-pengguna yang dijangkiti perlu segera menggunakan prosedur penghapusan malware yang terbukti berkesan direka khas untuk menghapuskan perosak seperti chromesearch.today.

Buang virus Chrome Search dengan pembersih automatik

Ini adalah satu kaedah berkesan secara eksklusif untuk melindungi dari ancaman malware secara keseluruhan dan adware khususnya. Penggunaan suite keselamatan yang mempunyai reputasi dapat memastikan pengesanan teliti semua komponen virus dan penyingkiran yang lengkap dalam satu klik.

 • Muat turun dan pasang Perisian Chromesearch.today removal. Selepas mengaktifkan penyelesaian ini, klik butang Start Computer Scan.

  Muat turun pembuang Chromesearch.today

 • Alat ini akan muncul dengan keputusan imbasan, melaporkan malware yang dikesan. Pilih pilihan Fix Threats untuk membuang semua jangkitan yang ditemui. Ini akan menyebabkan kepada penghapusan adware yang dipertimbangkan sepenuhnya.

Gunakan fungsi nyahpasang program Panel Kawalan

 • Akses ke Panel Kawalan. Terus ke Tambah atau Alih Keluar Program (Windows XP) atau Buang Pemasangan atau Ubah Program (Windows Vista / Windows 7 / Windows 8)
 • Cari Chrome Search dalam senarai. Juga lihat dengan teliti pada semua aplikasi yang dipasang sebelum masalah rampasan bermula. Mungkin terdapat perisian percuma yang reputasinya anda boleh persoalkan. Apabila item yang tidak diingini dikesan, klik Buang pemasangan untuk membuangnya

Buang Chromesearch.today dari pelayar web

Kaji carta aliran untuk menyelesaikan isu adware yang berlegar di sekitar keutamaan Internet Explorer, Firefox dan Chrome hingga ke manfaatnya. Ketahui juga bagaimana untuk memulihkan tetapan tatarajah biasa bagi setiap pelayar yang disebutkan melalui prosedur tetap semula asal. Oleh kerana kaedah ini menyebabkan kepada kehilangan data pelayar peribadi seperti cookies, penanda halaman yang disimpan dan sejarah, teruskan atas risiko anda sendiri. Sekiranya anda tidak pasti, gunakan pembaikan automatik yang telah dinyatakan di atas.

Penghapusan Chromesearch.today dari Chrome

 • Pergi ke ikon menu Chrome seperti yang ditunjukkan di bawah dan pilih Tetapan di dalam senarai
 • Klik pautan Paparkan tetapan lanjutan pada skrin Tetapanchrome-paparkan-tetapan-lanjutan
 • Sekarang cari butang Tetapkan semula tetapan pelayar dan klik padanya
 • Baca popup dialog berikut dengan teliti untuk memastikan anda menyedari kesan transaksi yang anda bakal lakukan. Teruskan dan klik Tetapkan semula jika anda telah pasti. Itu sahaja!

Penghapusan Chromesearch.today pada Internet Explorer

 • Di dalam IE pergi ke Menu alatan / Ikon gear dan pilih Internet Options di dalam senarai jatuh-bawah
 • Pada pop up antaramuka, klik pada tab Advanced dan klik butang Reset
 • Skrin Reset Internet Explorer Settings akan muncul. Jika anda pasti anda mahu meneruskan, tanda kotak Tetapan padam butiran peribadi seperti yang ditunjukkan pada skrin dan kemudian klik Reset. Tunggu IE untuk menyelesaikan tugas-dan anda sudai selesai

Penghapusan Chromesearch.today dari Firefox

 • Pada Mozilla Firefox, pergi ke BantuanMenyelesaikan masalah Informasifirefox-menyelesaikan-masalah-informasi
 • Pada halaman yang muncul, teruskan dan klik pada butang Set Semula Firefox di kotak bernama Refresh Firefox ke keadaan asal. Sebelum anda melakukannya, pertimbangkan untuk membuat sandaran keutamaan anda melalui pilihan Salin data / teks ke clipboard pada skrin yang sama

Semak untuk kemungkinan terdapat sisa-sisa jangkitan Chrome Search

Sekiranya anda memilih untuk berpegang kepada teknik pembersihan secara manual, beberapa serpihan adware mungkin tertinggal sebagai objek yang dikelirukan dalam sistem operasi atau kemasukan pendaftaran. Untuk memastikan tiada komponen jahat daripada Chromesearch.today adware yang tertinggal, imbas komputer anda dengan pengimbas keselamatan malware yang boleh dipercayai.

Muat turun pembuang Chrome Search