Soft2Secure

Buang virus MyStartSearch. Buang Mystartsearch.com pada IE, Firefox, Chrome

Buang virus MyStartSearch. Buang Mystartsearch.com pada IE, Firefox, Chrome

Mengenakan tetapan navigasi web di luar kehendak seseorang adalah dilarang dan dianggap melanggar semua peraturan yang mengawal aktiviti pelayaran bagi pihak pengguna. Sebuah perisian yang dipanggil MyStart Search, sama seperti puluhan aplikasi adware yang tersebar meluas tanpa kawalan, yang cuba untuk bermaharajalela di sini, tetapi tidak ada usaha-usaha yang jitu dalam membanterasnya di Internet. Oleh yang demikian, alat ini dikesan sebagai Trojan dan PUP (program yang tidak diingini) oleh perisian antivirus secara menyeluruh – hasil yang benar-benar diingini. Ia bukan sahaja memberi kesan negatif secara langsung pada PC yang membuat MyStart Search suatu entiti malware. Ia juga menggunakan sucker punch pada peringkat pemasangan, di mana muatan masing-masing secara tidak sedar dibina ke dalam setup utiliti yang sama sekali tidak berkait. Para penjual dipandu oleh skim ini disebabkan aplikasi percuma pembuat yang membayar balik kos pembuatan dengan cara ini. Nyah pilihnya semasa pemasangan adalah satu kaedah yang berguna untuk mengelakkan pencemaran, tetapi itu bukan satu perkara yang sangat biasa terjadi.

Mystartsearch.com

Virus ini, walaupun tidak teruk, tetapi sangat memberi kesan buruk kepada Chrome, Internet Explorer dan Firefox pada komputer sasaran. Ia memasang add-on untuk pelayar di atas, yang seterusnya membawa kepada pengubahsuaian automatik terhadap pilihan pengguna. Ini termasuk tetapan seperti perkhidmatan carian asal, halaman utama dan halaman tab baru – semuanya ditukar kepada nilai mystartsearch.com. Perkara yang sama berlaku kepada pelbagai pintasan aplikasi supaya laman web di atas muncul apabila program rawak dibuka. Oleh itu, tidak lama selepas bermulanya MyStart Search adware di dalam sistem, pelayaran web bertukar menjadi sangat gila. Laman yang diarahkan kepada mangsa dikuasakan oleh pembekal carian yang lain yang sah. Tetapi penipu mengambil kesempatan daripada kempen ini dengan meletakkan beberapa kandungan iklan di kedua-dua halaman mula dan halaman keputusan carian.

Sama seperti kebanyakan contoh adware di luar sana, MyStart Search tidak mudah untuk disingkirkan. Anda akan mengubah keutamaan yang telah diputarbelitkan secara manual – dan masalahnya akan kembali. Ini bermakna penyelesaian yang lebih kompleks diperlukan untuk menangani masalah tersebut.

Buang virus MyStart Search dengan pembersih automatik

Ini adalah satu kaedah berkesan secara eksklusif untuk melindungi dari ancaman malware secara keseluruhan dan adware khususnya. Penggunaan suite keselamatan yang mempunyai reputasi dapat memastikan pengesanan teliti semua komponen virus dan penyingkiran yang lengkap dalam satu klik.

 • Muat turun dan pasang Perisian MyStartSearch removal. Selepas mengaktifkan penyelesaian ini, klik butang Start Computer Scan.

  Muat turun pembuang Mystartsearch.com

 • Alat ini akan muncul dengan keputusan imbasan, melaporkan malware yang dikesan. Pilih pilihan Fix Threats untuk membuang semua jangkitan yang ditemui. Ini akan menyebabkan kepada penghapusan adware yang dipertimbangkan sepenuhnya.

Gunakan fungsi nyahpasang program Panel Kawalan

 • Akses ke Panel Kawalan. Terus ke Tambah atau Alih Keluar Program (Windows XP) atau Buang Pemasangan atau Ubah Program (Windows Vista / Windows 7 / Windows 8)
 • Cari mystartsearch uninstall dalam senarai. Juga lihat dengan teliti pada semua aplikasi yang dipasang sebelum masalah rampasan bermula. Mungkin terdapat perisian percuma yang reputasinya anda boleh persoalkan. Apabila item yang tidak diingini dikesan, klik Buang pemasangan untuk membuangnya

Buang MyStartSearch dari pelayar web

Kaji carta aliran untuk menyelesaikan isu adware yang berlegar di sekitar keutamaan Internet Explorer, Firefox dan Chrome hingga ke manfaatnya. Ketahui juga bagaimana untuk memulihkan tetapan tatarajah biasa bagi setiap pelayar yang disebutkan melalui prosedur tetap semula asal. Oleh kerana kaedah ini menyebabkan kepada kehilangan data pelayar peribadi seperti cookies, penanda halaman yang disimpan dan sejarah, teruskan atas risiko anda sendiri. Sekiranya anda tidak pasti, gunakan pembaikan automatik yang telah dinyatakan di atas.

Penghapusan Mystartsearch.com pada Internet Explorer

 • Di dalam IE pergi ke Menu alatan / Ikon gear dan pilih Internet Options di dalam senarai jatuh-bawah
 • Pada pop up antaramuka, klik pada tab Advanced dan klik butang Reset
 • Skrin Reset Internet Explorer Settings akan muncul. Jika anda pasti anda mahu meneruskan, tanda kotak Tetapan padam butiran peribadi seperti yang ditunjukkan pada skrin dan kemudian klik Reset. Tunggu IE untuk menyelesaikan tugas-dan anda sudai selesai

Penghapusan Mystartsearch.com dari Firefox

 • Pada Mozilla Firefox, pergi ke BantuanMenyelesaikan masalah Informasifirefox-menyelesaikan-masalah-informasi
 • Pada halaman yang muncul, teruskan dan klik pada butang Set Semula Firefox di kotak bernama Refresh Firefox ke keadaan asal. Sebelum anda melakukannya, pertimbangkan untuk membuat sandaran keutamaan anda melalui pilihan Salin data / teks ke clipboard pada skrin yang sama

Penghapusan Mystartsearch.com dari Chrome

 • Pergi ke ikon menu Chrome seperti yang ditunjukkan di bawah dan pilih Tetapan di dalam senarai
 • Klik pautan Paparkan tetapan lanjutan pada skrin Tetapanchrome-paparkan-tetapan-lanjutan
 • Sekarang cari butang Tetapkan semula tetapan pelayar dan klik padanya
 • Baca popup dialog berikut dengan teliti untuk memastikan anda menyedari kesan transaksi yang anda bakal lakukan. Teruskan dan klik Tetapkan semula jika anda telah pasti. Itu sahaja!

Semak untuk kemungkinan terdapat sisa-sisa jangkitan MyStartSearch

Sekiranya anda memilih untuk berpegang kepada teknik pembersihan secara manual, beberapa serpihan adware mungkin tertinggal sebagai objek yang dikelirukan dalam sistem operasi atau kemasukan pendaftaran. Untuk memastikan tiada komponen jahat daripada mystartsearch.com adware yang tertinggal, imbas komputer anda dengan pengimbas keselamatan malware yang boleh dipercayai.

Muat turun pembuang MyStartSearch